Safe.si je točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje in vir znanja o aplikacijah, h kateri se svetovalni delavci čedalje večkrat zatečemo. Svetovni splet je prepleten s pastmi, v katere lahko hitro nevede pademo.

Safe.si ima pripravljena strokovna in uporabna gradiva za učence, učitelje in starše. Če ne veste, kaj je Snapchat, Facebooku,  Instagram, kako nastaviti nastavitve zasebnosti, kako ukrepati ob pojavu spletnega nadlegovanja … safe.si ima za vas pripravljene kratke nasvete in vodiče po omenjenih aplikacijah.

Ob dnevu varne rabe interneta pa bo potekala

Spletna oddaja za starše v živo: Vzgoja za internet (vir: safe.si)

Digitalne tehnologije in internet so prinesli številne nove izzive, s katerimi se pri vzgoji otrok staršem ni vedno lahko soočati. Vprašanja varovanje zasebnosti, spletnega nasilja, objavljanja vsebin in kdaj sploh začeti otroka vpeljevati v uporabo digitalnih tehnologij marsikomu povzročajo skrbi.

Da bi staršem podali nekaj napotkov, kako otroke vzgajati za internet, bomo v torek, 5. februarja, ob 18. uri v našem studiu gostili dva strokovnjaka, ki bosta odgovarjala na najpogostejša vprašanja o vzgoji otrok v povezavi z internetom. Med oddajo bomo preko Twitterja in Facebooka sprejemali tudi vprašanja gledalcev in na izbrana vprašanja pred koncem oddaje tudi odgovorili.

Dr. Albert Mrgole bo osvetlil problematiko s psihološkega vidika. Je sistemski družinski terapevt, psiholog, doktor sociologije in Imago partnerski terapevt ter soavtor knjige Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

Dr. Benjamin Lesjak bo problematiko obdelal s pravnega vidika, prav tako pa bo delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil pri izvajanju Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah ter Safe.si predavanj za starše. Je strokovnjak za pravne rešitve informacijske družbe, sodelavec Safe.si in avtor priročnika Problematika spletne varnosti v šolah.

Oddaja bo trajala 50 minut. Ogledali si jo boste lahko v živo preko spleta, kasneje pa bo dostopen tudi posnetek.