V sredini meseca januarja se je za učence 5. in 6. razreda zopet pričel kuharski krožek pod vodstvom učiteljice Urške Lužar, ki je na šoli sicer specialna in rehabilitacijska pedagoginja. Skupini sta kar veliki, povprečno je v vsaki skupini po 15 učencev. Krožek poteka ob sredah, 7. in 8. uro, kjer se na 14 dni izmenjujeta A in B skupina.

Skupina A je na uvodnem srečanju pripravila hitro pico ter grški jogurt z gozdnimi sadeži, skupina B pa je naslednji teden pripravila bučno juho iz hokaido buče, piščančji žur, polentine zvezdice s paradižnikom in mozzarello ter grški jogurt z gozdnimi sadeži. Na drugem srečanju je skupina A pripravljala bučno juho, mlad rebrast pečen krompir s slanino in kislo smetano ter nuteline brownije z vanilijevim sladoledom in jagodnim prelivom.

 

Juhe so učencem zelo prirasle k srcu, veseli pa jih tudi, da si vsak lahko po svoje priredi del svojega obroka. Sladice so še vedno najboljši del vsake ure.

Veseli nas, da je kuharski krožek končno zaživel, da uživamo, se vedno do sitega najemo ter doma naučeno pripravimo tudi domačim. Poglejte kako pridno smo.