Spoštovani starši!

Med otroki so postale  razširjene “igrače – orožja” (AIRSOFT), ki streljajo majhne plastične kroglice z veliko močjo. S tem spodbujajo nasilje, hkrati pa imajo lahko hude in nevarne posledice.

Moramo se zavedati, da je AirSoft orožje zelo natančna kopija pravega orožja. Izdelano je iz kovine in plastike v naravni velikosti. Teža, izgled in uporaba pa so zelo podobni originalu. Večkrat je razliko težko opaziti. Žal pa slovenska zakonodaja uvršča SoftAir orožje med igrače.

Vseeno pa nošenje in uporaba AirSoft orožja na urbanih površinah, v okolici šole, povzroča vznemirjenost in ogroženost mimoidočih, zaradi neustrezne moči Airsoft orožja pa lahko pride do lažjih poškodb. Tudi AirSoft klubi imajo določena pravila rabe, ki jih je potrebno upoštevati, in sicer:

  • Skrbite za varnost
  • Upoštevajte meje igrišča
  • Spoštujte varnostna območja
  • Ne povzročajte škode

Šolski okoliš zagotovo ni igrišče za uporabo AirSoft orožja.

Otroci so vse bolj izpostavljeni takim in podobnim nevarnostim. Želimo, da bi se tudi vsi starši pogovorili s svojimi otroki in naredili vse, da bi jim preprečili uporabo tega in podobnih orožij ter poskrbeli za varnost in zaščito tako svojih otrok kot tudi ostalih.

Starši, hvala vam za vso pomoč.

 

Nenazadnje, pa ne najmanj pomembno – večina izstrelkov, ki jih najdemo v okolici šole, je plastičnih. Ti ostanejo v naravi, se ne razgradijo, nekatere pojedo celo živali. Pokažimo otrokom, da spoštujemo naš planet!