Domovina je naša največja vrednota, zato vam, spoštovani učitelji, učenci ter vsi zaposleni naše šole iskreno voščim ob državnem prazniku.

Ko praznujemo jutrišnji praznik – dan državnosti, moramo vedeti, da je Slovenija domovina vseh Slovenk in Slovencev! V počastitev njenega rojstnega dne smo si znotraj kulturnega programa izbrali pesem Domovina se brani z lepoto.

Domovina se brani z lepoto

(Ljubivoje Ršumović)

Domovina se brani z reko

In ribo v vodi

In visoko vitko smreko

Ki raste v svobodi

Domovina se brani s cvetjem

In čebelo na cvetu

Z makom in čričkovim petjem

In s ptico v letu

Domovina se brani s krvjo

In nebesnim obokom

S sestrino solzo mamino skrbjo

In dišečo krušno moko

Domovina se brani z lepoto

Častjo in znanjem

Domovina se brani z dobroto

In poštenim ravnanjem

 

Letošnje šolsko leto smo zaključili s simbolom veselja, razposajenosti in zahvalo za spet novo poletje, ki je pred nami. Da smo se lahko ponovno srečali s švedsko tradicijo, gre zahvala predstavnikom Slovensko-švedskega društva, ki so nam predstavili enega od osrednjih tradicionalnih švedskih praznikov »midsommer«. S prazničnim mlajem, petjem in plesom smo se na travniku pred šolo poklonili naravi in počastili njeno radodarnost in lepoto.

Naj bodo počitnice vseh, drage učenke in učenci, radostne, polne aktivnosti, športa in pozitivnih doživetij.  Ob tej priložnosti vsem želim, da poletje zaužijete v polni meri in si odpočijete.

Ravnateljica, mag. Anita Knez