V petek, 15. novembra 2019, bo otroke v slovenskih vrtcih in šolah pričakal tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk bo, kot vsako leto, tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane. Projekt osvešča o pomenu rednega in zdravega prehranjevanja, kamor sodi tudi pomembna zdrava navada, ki jo je dobro osvojiti že v otroštvu, da dan začnemo z zdravim zajtrkom.

Poseben pomen daje projekt tudi domači, lokalno pridelani hrani slovenskega porekla. Otroci bodo tako zajtrkovali jedi, pridelane v Sloveniji.

Ta dan bomo obeležili tudi na naši šoli.

Učenci bodo imeli prvo šolsko uro tradicionalni slovenski zajtrk, ki vključuje jabolko, med, maslo, črni kruh in mleko. Po zajtrku bomo spregovorili nekaj besed o pomenu zajtrka in  si ogledali film  S čebelo do medu.

Učencem od 1. do 3. razreda bo  učiteljica Brigita Modic, sicer tudi sama čebelarka, spregovorila o življenju in pomenu čebel za človeka, na PŠ Unec pa jih bodo obiskali rakovški čebelarji.

Vodja šolske prehrane: Marija Opeka

 

 

Accessibility Toolbar