V četrtek, 28. novembra, se je na naši šoli v novi, prostorni športni dvorani odvil velik in težko pričakovan dogodek – že četrti dobrodelni koncert Željam naproti, katerega izkupiček je namenjen za šolski sklad.

V kolažu nastopajočih se je najprej predstavila Ninnay, ob kateri res Srce zagori. Skupini Vitavox in pevki Viti Jordan, ki jo domače občinstvo dobro pozna, se je Malo nad oblaki pridružila Lina Kovšca, še nedavno učenka te šole. Največje presenečenje večera so bili zagotovo The Crabs, zasedba, ki se je razvila iz šolskega banda. ‘Bandovci’ Eva, Tia Saša, Aleks in Bernard ter pevka Tara Meta se niso ustrašili ne polnih tribun ne tehničnih težav, ampak občinstvo nagovorili s slovenskima Dekle iz Zlate ladjice in Vem, da danes bo srečen dan ter večno ponosno Proud Mary. Napetost v zaodrju je naraščala – več kot osemdeset učencev, pevk in pevcev v otroških in mladinskem pevskem zboru pod mentorstvom Tine Milavec je nestrpno pričakovalo nastop, na katerem so združeni še dodatno podprli izjemno Alyo v pesmih Brazil in Dobro jutro, življenje ter prireditvi dodali otroško igrivost. Šolski pečat je pustila tudi naša vsestranska učiteljica Urška Lužar, ki je z Ansamblom Banovšek poskrbela, da so na svoj račun prišli tudi ljubitelji narodnozabavne glasbe. Preden so prireditev s svojim energičnim nastopom in uspešnico Rad bi jo videl sklenili člani skupine Proper, se je ravnateljica, mag. Anita Knez, ki je bila tudi vodja celotne prireditve, obiskovalcem in vsem, ki so pomagali pri pripravi dogodka, zahvalila za dobrosrčnost.

Ostaja spomin na lep večer z dobro glasbo in topel občutek, da smo del skupnosti, ki še zna skrbeti drug za drugega.

Iskreno se zahvaljujemo vsem nastopajočim učencem in glasbenikom, učencem, ki so prišli na prireditev, staršem in sorodnikom ter vsem ostalim obiskovalcem, podpornikom in sponzorjem.

SLIKE