Spoštovani starši!

V tem tednu smo vzgojno izobraževalni zavodi od Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) prejeli okrožnico v zvezi s preliminarnimi usmeritvami glede koronavirusa (COVID-19).

Kot sporoča Ministrstvo za zdravje, v Sloveniji ni razloga za preplah, a je kljub temu potrebno biti izredno previden. Pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 je tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

  • Izogibamo se tesnim stikom z ljudi, ki kažejo znake nalezljive bolezni.
  • Ne dotikamo se oči, nosu in ust.
  • V primeru, da zbolimo, ostanemo doma, da med učenci in zaposlenimi ne širimo viroz in drugih nalezljivih bolezni.
  • Upoštevamo pravila higiene kašljanja.
  • Redno si umivamo roke z milom in vodo.
  • V primeru, da milo in voda nista dostopna, za razkuževanje rok uporabimo namensko razkužilo za roke. Vsebnost alkohola v razkužilu za roke naj bo najmanj 60 %.
  • Glede na trenutno epidemiološko situacijo splošna uporaba zaščitnih mask ni potrebna.
  • V času povečanega pojavljanja okužb dihal se izogibamo zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi. Poskrbimo za redno zračenje zaprtih prostorov.

Letaki Preprečevanje širjenja nalezljivih bolezni dihal z Zavoda za varstvo pri delu visijo na oglasnih deskah ter sanitarijah šole.

Na šoli bomo spremljali situacijo in sledili navodilom in priporočilom MIZŠ, NIJZ in drugih pristojnih inštitucij ter upoštevali preventivne ukrepe, o katerih bomo sproti obveščali tako zaposlene kot učence. V primeru spremenjenih razmer glede okužb se bodo ukrepi temu prilagodili. O novostih in morebitnih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Priporočamo, da tudi sami spremljate informacije na spletni strani NIJZ (https://www.nijz.si/sl) ter sledite splošnim preventivnim in specifičnim ukrepom, objavljenim na njihovi spletni strani.

Z željo po čim bolj zdravem nadaljevanju šolskega leta vas lepo pozdravljamo.

Vodstvo šole