V letošnjem šolskem letu si želimo oživiti PLANINSKI KROŽEK. Nameravamo izpeljati 5 pohodov različnih težavnosti, vendar zaradi trenutnih omejitev tudi ne predaleč (oziroma glede na želje in zmožnosti prijavljenih). Pohodi bodo ob sobotah dopoldan (trajajoči največ 4–6 h), poleg prijavljenih učencev (od 6. do 9. razreda) so vabljeni tudi starši, stari starši, prijatelji, učitelji

V zimskih mesecih bi imeli tudi predavanje zunanjega izvajalca iz planinske zveze/alpinistične šole, ki nam bo predstavil opremo, povedal, na kaj moramo biti pozorni, kako se moramo obnašati v gorah, kakšna hrana je primerna za v gore itd.

V okviru trenutnih razmer s COVID-19 in vremenom bi prvi pohod izpeljali že to soboto, 19. 9., in sicer na Planino nad Vrhniko. Dobili se bomo ob 8.00 na izhodišču pri »štirni« – veliko parkirišče ob makadamski cesti, naravnost mimo Doma starejših občanov proti Planini. Hrano, pijačo in prevoz zaenkrat organizirate SAMI, na vrhu in ob vznožju sta tudi 2 koči, kjer se boste lahko okrepčali.

Učenci, ki se želite prijaviti, izpolnite tabelo, ki visi v vsaki matični učilnici pri tabli, do petka, 18. 9. Obvezen pa je tudi kratek sestanek za prijavljene v petek, 18. 9., ob 10.10, na ploščadi pred vhodom v šolo (z maskami), da dobite nekaj dodatnih informacij in navodil.

Se veselim vseh pohodnikov!

Mentorica Urška Lužar