Motivi iz narave, Erik Šen

Ljudje se neprestano prilagajamo okoliščinam in skušamo v vsakem trenutku ne samo preživeti, ampak tudi napredovati. To je zakon narave, ki omogoča razvoj. Pomembno pa je, da se zavedamo, da je vsaka odločitev, ki jo sprejmemo, vsak korak, ki smo ga pripravljeni narediti, da bi uresničili želeno, le naša izbira. In tako smo Slovenci pred 30 leti odločno izbrali pot, ki nas je vodila do samostojnosti. V teh dneh torej mineva okrogli jubilej od prelomnih trenutkov. To je bilo obdobje mnogoterih izkušenj, doživetij, žal tudi preizkušenj, toda kot je v nagovoru povedala ravnateljica, mag. Anita Knez: »Dom, domovino soustvarjamo vsi. Skupaj jo rišemo v vsej njeni lepoti. Kot hišo jo gradimo na trdnih temeljih naše dediščine in jo z veseljem opremljamo za prihodnost. Samo skupaj, z roko v roki, v dialogu, solidarnosti in sočutju drug do drugega smo bili in bomo še lahko uspešni. Najpomembnejše pa je seveda življenje, ki napolni topel dom. In to smo vsi mi, ki kot drobne rožice kljubujemo vetru časa. Smo edinstveni in kot taki neprecenljivi.«

Danes je torej prav, da se veselimo, zato smo s prireditvijo, posvečeni tako domovini kot tudi slovesu od prav posebnega leta, vstopili v domove naših učencev in v živo preko spleta v vsakemu vzbudili vsaj kanček ponosa ter veselja.

Božični motivi, Alja Žvan

Verjetno ni naključje, da je ravno v decembrski praznični čas umeščeno rojstvo naše sodobne Slovenije, v kateri pravkar tudi mi puščamo svoj pečat. Prav v tem pravljičnem času, ko je dovoljeno sanjati, ker je v pravljicah vse mogoče in ker vedno zmaga dobro nad zlim, praznujemo državni praznik, ki je poklon složnosti slovenskega naroda. Prednovoletni čas pa pomeni tudi novo upanje, nove želje in pričakovanja. A brez sprememb ter prilagajanja ne bo šlo. Zato “bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu,” je rekel Mahatma Ghandi. Naj vam bodo te besede kot vodilo, da si v prihajajočih dneh naredite svoj mali raj v svojih domovih. Ni potrebno velikega blišča, glasnih pokov in polno obloženih miz. Dovolj je zadovoljstvo in sreča, da imamo drug drugega, da lahko vidimo, čutimo, si izrečemo dobre misli ter delimo neprecenljive nasmehe. Srečno!