Z MIZŠ in Ric smo dobili potrjeno informacijo, da bo nacionalno preverjanje znanja (NPZ) za 6. in 9. razred v tem šolskem letu izpeljano po planu. Termini so znani in objavljeni pod zavihkom nacionalno preverjanje znanja.

Glede na razmere v zadnjem letu so se na Ric-u odločili, da v naslednjem tednu izvedejo pilotno e-testiranje za učence 6. in 9. razreda, s čimer bi radi preverili tehnično plat izvedbe e-testov (za primer izvedbe NPZ v tej obliki kdaj v prihodnje). Namenjeno je spoznavanju učencev z različnimi tehnikami reševanja nalog v e‐obliki. Z e‐testom se ne bo preverjalo njihovega znanja pri posameznih predmetih, posledično ne bodo prejeli nobenih rezultatov.

Kot šola bomo pilotno e-testiranje izvedli v naslednjih terminih:

v ponedeljek, 22. 3. 2021:

  • 2. in 3. šolska ura:  9. b (malica zamaknjena, ca. med 10.20 in 10.45)
  • 4. in 5. šolska ura: 9. a

v sredo, 24. 3. 2021:

  • 1. in 2. šolska ura: 6. b

v petek, 26. 3. 2021:

  • 1. in 2. šolska ura: 6. a

 

Testiranje bomo izpeljali v računalniški učilnici, vsak učenec bo delal na svojem računalniku. Učenci se bodo pred reševanjem seznanili z navodili za prijavo v program, prehajanjem med nalogami ter oddajo e-testa. Dobili bodo svoje uporabniško ime in geslo, ki jim omogoča vstop v program. Po prijavi bo e-test aktiven 60 minut, nato se samodejno zapre.
E‐test je sestavljen iz nalog iz treh različnih predmetov: slovenščine, matematike in angleščine, na koncu pa sledi še kratek vprašalnik o reševanju e‐testa. Analiza vprašalnika bo pripravljena v anonimizirani obliki.

Učenci bodo lahko na dan, ko bodo reševali e‐test v šoli, po 15.30 uri dostopali do e‐testa tudi doma (na enak način kot v šoli). E-test za reševanje doma vsebuje tudi nalogo slušnega razumevanja pri angleščini, ne vsebuje pa končnega vprašalnika.

Lep pozdrav

Vodstvo šole