Akcija Simbioza GIBA 2021 se nadaljuje … 🙂

S tokratnim GIBAlnim izzivom vas vabimo v naravo. Prepustite se sprehodu po bližnjem gozdu v vaši okolici, opazujte, kako se podoba dreves in rastja spreminja, in dovolite naravi, da vas (p)ozdravi.

V tokratnem GIBAlnem navdihu vas želimo navdušiti za aktivnost, ki najbolje ponazarja vodilo naše letošnje GIBA akcije – skrb za duševno in fizično zdravje. Prepričani smo, da ste za pozdrav soncu že vsi slišali, toda ali poznate vse blagodejne učinke njegovega vsakodnevnega izvajanja? Poizkusite na tak način začeti vsako jutro in zagotavljamo vam, da vam bosta um in telo hvaležna!

S tokratnim GIBAlnim mitom oz. resnico želimo dokončno ovreči prepričanje, da naše zdravje sestoji zgolj iz dobrega počutja fizičnega telesa. Če kdaj, bi morali ravno v preteklih mesecih spoznati, da zdravje brez psihičnega zdravja in blagostanja ne obstaja. Poleg fizične obstaja tudi enako pomembna psihična, čustvena kondicija, ki je predpogoj za spoprijemanje z življenjskimi ovirami in skrbmi. 

Skozi celoten mesec maj vas vabimo, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi Simbioza GIBA 2021 nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.

GIBALNI PAKET DRUGEGA TEDNA najdete tukaj.
Pripravljeni, pozor, zdaj! 🙂