Pred nami je zadnji teden meseca maja, ki ga bomo zaključili natanko naslednji ponedeljek, ko se bo končala tudi akcija Simbioza GIBA 2021. Do takrat pa naj nas vsaj malo razveseli še zadnji GIBApaket, ki smo vam ga pripravili. 🙂

GIBAizziv: Tokrat vas vabimo, da se odpravite v gozd. Povabite s seboj še koga, ki vam je drag, ali pa se odpravite sami in uživajte v družbi samih sebe. Hodite po gozdu, naj vas prevzame zelena v vseh odtenkih, oglejte si drevesa in se ustavite pri tistem, ki vam je še posebno všeč, zaprite oči in ga objemite – dopustite drevesu, da vam vrne energijo in ljubezen.

GIBAnavdih: Še zadnjič nam dovolite, da vas gibalno navdihnemo – tokrat z vajami, ki spodbujajo čuječnost. Čuječnost je način zavedanja svojega doživljanja, ki ga spremlja odnos sprejemanja, odprtosti in radovednosti, za gibanje pa je čuječnost zelo koristna, ker pozornost usmerja na trenutno (gibalno) izkušnjo.

GIBA MIT ali RESNICA: V zadnjem tednu vam želimo sporočiti nekaj, kar naj velja za vedno in za vsakega izmed nas – težave z duševnim zdravjem niso odraz šibkosti posameznika, nastanejo kot produkt različnih dejavnikov. Od vsakega, ki se z njimi sooča in jih rešuje, pa terjajo neverjeten pogum in moč, ki ju moramo občudovati!

Simbioza GIBA 2021 nagradni natečaj: Še en teden časa imate, da s svojimi foto, video in literarnimi prispevki sodelujete tudi pri izvedbi nagradnega natečaja, ki letos poteka na temo SKRB ZA DOBRO DUŠEVNO IN FIZIČNO POČUTJE V ČASU EPIDEMIJE COVID-19. Vaše prispevke pričakujemo na elektronski pošti: simbiozagiba@simbioza.eu.