Dragi učenci in učenke!

V sredo, 1. septembra 2021, se začenja novo šolsko leto. Za nekatere učence prvič, za druge pa znova. Kako bo potekal prvi šolski dan, si preberite spodaj.

 

RAKEK

  • UČENCI 1. RAZREDA

Učenci 1. razreda se skupaj s starši zberete ob 10.15 pred vhodom v novo športno dvorano (starši morajo za vstop v šolo nositi zaščitno masko in izpolnjevati PCT-pogoj). V športni dvorani bo potekal slavnostni sprejem z županom, nato pa se boste učenci z razredničarko in drugo strokovno delavko odpravili v matično učilnico. Prvi šolski dan boste zaključili ob 12.00.

S seboj imejte šolsko torbo, peresnico in šolske copate.

 

  • UČENCI 2.–5. RAZREDA

Pred vhodom v 1. triado se zberete med 8.05 in 8.10, tam vas bodo pričakale razredničarke in odpeljale v matične učilnice. Zadržujte se ločeno po oddelkih v skupini le s svojimi sošolci in sošolkami.

Učenci 2. razreda – s seboj imejte polno šolsko torbo, peresnico in copate.

Učenci 3.–5. razreda – s seboj imejte vse šolske potrebščine in copate.

 

  • UČENCI 6.–9. RAZREDA

Med 8.05 in 8.10 se zberete pred glavnih vhodom, tam vas bodo pričakale razredničarke in odpeljale v matične učilnice. Zadržujte se ločeno po oddelkih v skupini le s svojimi sošolci in sošolkami.

 

  • Pouk na 1. šolski dan:

1.–2. ura: razredna ura z razredničarko

3.–5. ura: pouk po urniku, 6. in 7. šolska ura odpadeta

Urnik bo v celoti objavljen jutri na šolski spletni strani pod ikono Nadomeščanja, podzavihek Urnik. S seboj imejte potrebščine za pouk po urniku, copate in ključke za garderobno omarico ter za kosilo.

Za vse učence je obvezna uporaba zaščitnih mask v skupnih prostorih, za učence 6.9. razreda pa tudi v učilnicah.

 

UNEC

  • UČENCI 1. RAZREDA

Učenci 1. razreda se skupaj s starši zberete ob 11.20 pred vhodom v šolo. Slavnostni sprejem z županom bo potekal predvidoma na vrtu Podružnične šole Unec, v primeru slabega vremena pa v telovadnici šole (v tem primeru morajo starši nositi zaščitno masko in izpolnjevati PCT-pogoj). Po sprejemu boste učenci z razredničarko in drugo strokovno delavko odšli v matično učilnico. Prvi šolski dan boste zaključili ob 12.30.

S seboj imejte vse šolske potrebščine.

 

  • UČENCI 2. in 3. RAZREDA

Pred šolo se zberete ob 8.10, tam vas bodo počakale razredničarke in odpeljale v matično učilnico. Pouk se zaključi ob 12.40.

S seboj imejte vse šolske potrebščine.

 

JUTRANJE VARSTVO IN PODALJŠANO BIVANJE

Na prvi šolski dan bo potekalo jutranje varstvo in podaljšano bivanje. Zaželeno je, da se teh oblik vzgojno-izobraževalnega procesa udeležujejo le tisti učenci, ki nimajo varstva. Ob prihodu po otroka v OPB starši pokličite na telefonsko številko skupine podaljšanega bivanja, v katero je vključen vaš otrok (objavljene so na vhodnih vratih šole).

 

PREHRANA

Na ta dan boste imeli učenci na voljo šolsko malico in kosilo. Na malico in kosilo ste prijavljeni vsi tisti učenci, ki ste v mesecu juniju to označili v Pogodbi za prehrano. Starše naprošamo, da na šolski spletni strani preverijo prijavo svojega otroka na šolsko prehrano in ga po potrebi prijavijo/odjavijo. V primeru težav pokličite v tajništvo šole.

 

AVTOBUSNI PREVOZ

Šolski avtobus bo zjutraj vozil po ustaljenem urniku, po pouku pa ob 13.10 in ob 15.00 izpred matične šole. Na avtobusu je obvezna uporaba zaščitnih mask.

Na prvi šolski dan bosta izjemoma organizirana dva avtobusna prevoza po 5. šolski uri, in sicer ob 12.50 in 13.10. Avtobusnega prevoza ob 15.00 ne bo.

 

Veselimo se snidenja z vami!