Spoštovani starši in učenci!

Občina Cerknica se bo pridružila organizatorkam Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki poteka od 16. do 22. septembra. Občina želi svojim občankam in občanom poslati jasno sporočilo, da se zaveda pomena uvajanja sodobnejših in človeku prijaznejših oblik načrtovanja ter upravljanja prometa. V ta namen bodo v podjetju Envirodual d.o.o. pomagali občini pri izvajanju Evropskega tedna mobilnosti 2021. 

V okviru ETM 2021 bomo na naši šoli izvajali različne aktivnosti. Prva aktivnost je igra PROMETNA KAČA. Namen igre je spodbujati učence od 1. do 5. razreda k hoji, kolesarjenju in drugim alternativnim oblikam prevoza ter k uporabi javnega prometa na poti v šolo. Na ta način se v času ETM 2021 spodbuja udeležence k prihodu v šolo, ki je okolju prijazen in zdrav, stremi se k zmanjšanju motoriziranega prometa in emisij CO2, otroke in njihove starše pa poziva k razmisleku o njihovem vedenju glede mobilnosti v lokalnem kraju.

Igra PROMETNA KAČA poteka na naslednji način:

  • ko pridejo učenci v šolo, nalepijo nalepke določene barve na izrezan papirnat krog, le-tega pa kot oddelek na plakat prometne kače. Plakat bo obešen na vidnem mestu v šoli. Nalepke so različnih barv, in sicer:
● modra nalepka prihod v šolo peš
● zelena nalepka prihod v šolo s kolesom
● rdeča nalepka prihod v šolo s skirojem ali rolko
● rumena nalepka prihod v šolo z javnim prevozom
  • če starši pripeljete otroka z avtomobilom, nalepke ne nalepi na plakat. Lahko pa pripeljete otroka npr. do pošte na Rakeku, od tam pa nadaljuje pot v šolo peš. V slednjem primeru bo otrok prilepil modro nalepko.

V naslednjem tednu bomo objavili še navodila drugih aktivnosti, zato spremljajte spletno stran šole.

Srečno pot!