Spoštovani starši in učenci!

Pridružite se Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki bo potekal od 16. do 22. septembra. Na naši šoli se bodo odvijale naslednje aktivnosti:

1. PROMETNA KAČA – Plakat prometne kače je obešen v večnamenskem prostoru šole. Učenci od 1. do 5. razreda bodo v jutranjem času lepili nalepke. Z njimi bodo prikazali, na kakšen način so prišli v šolo. Nalepke so različnih barv:

● modra nalepka prihod v šolo peš
● zelena nalepka prihod v šolo s kolesom
● rdeča nalepka prihod v šolo s skirojem ali rolko
● rumena nalepka prihod v šolo z javnim prevozom

2. ZEMLJEVID ŠIBKIH TOČK PEŠPOTI IN PREHODOV ZA PEŠCE – Zemljevid bo nalepljen na zunanji strani glavnega vhoda šole, zraven bodo  nameščene tudi nalepke, s katerimi boste lahko označili šibke točke našega kraja. Z nalepko na zemljevidu označite odseke pešpoti in prehode za pešce, ki se vam in vašim otrokom zdijo najnevarnejši. V okviru Evropskega tedna mobilnosti 2021 si Občina Cerknica prizadeva za večjo trajnostno mobilnost in varnost v prometu, zato izpostavite odseke, ki se vam zdijo nevarni in s tem neposredno vplivajte na pozitivne spremembe v svojem kraju.

3. ANKETNI VPRAŠALNIK – Učenci od 6. do 9. razreda bodo izpolnili kratek anonimni anketni vprašalnik glede njihove mobilnosti od doma do šole.

Želimo si čim več lahkih nog na okrog!

Srečno pot!