Z učenci, ki so sodelovali v dejavnostih v okviru projekta Erasmus+, smo se to sredo, 20. septembra, v sončnem dopoldnevu odpravili na poučno ekskurzijo v Ljubljano. V spremstvu šolskega projektnega tima učiteljic smo se na pot odpravili peš in z vlakom in na ta način na ‘dan brez avtomobila’ ozavestili tudi problematiko naraščajočega prometa in izzive trajnostne mobilnosti.

Obiskali smo Center IRIS, Centre za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne, kjer smo na delavnici v Vrtu čutil spoznavali svet slepih in slabovidnih. V restavraciji Druga violina so nam osebe s posebnimi potrebami prijazno postregle okusno kosilo. V hiši iluzij smo postavili na preizkušnjo svoja čutila, predvsem vid, in skušali razvozljati navidezne trike. Na koncu smo si v Gelaterii Romantica privoščili še nekoliko drugačen sladoled ali vafelj in se z vlakom že v večernih urah vrnili na Rakek.

Ob obisku vseh teh ustanov smo se zavedli, da nam res nič ne manjka, čeprav se nam včasih zdi nasprotno, in da se vse da, če se hoče. Imeli smo se lepo.