V torek, 5. 10. 2021, je za učitelje na naši šoli potekala gibalna, kreativna in zelo učinkovita delavnica BRAIN GYM, pod vodstvom licencirane inštruktorice Janje Vilar, prof. defektologije iz OŠ Miroslava Vilharja Postojna. Delavnica je bila v angleškem jeziku izvedena že v sklopu Erasmus+ projekta, tokrat pa v slovenskem jeziku za vse zainteresirane učitelje, ki se je takrat niso mogli udeležiti.
Brain Gym posamezniku pomaga pri zaznavanju telesa, izpopolnjevanju telesnih spretnosti, ki jih potrebuje v šoli in v vsakdanjem življenju in je, dobesedno, telovadba za možgane. Primerna je za ljudi vseh starosti, uporabljajo pa jo v več kot 100 državah po celem svetu. Vaje, ki so bile predstavljene na delavnici, lahko učinkovito uporabimo kot aktiven odmor na začetku, med ali ob koncu učne ure, tako v individualni kot skupinski situaciji.
Na delavnici smo vaje praktično izvajali, in pri tem dejansko začutili blagodejnost in učinke tovrstnih dejavnosti. V času posebnih razmer, ko se učenci še več zadržujejo v razredih, je lahko tudi Brain Gym dobrodošla popestritev pouka, sredstvo umirjanja skupine in usmerjanja pozornosti.