Na šoli v zadnjih letih opažamo velik porast tveganih in neprimernih vedenj otrok in mladostnikov na internetu. Zato smo se odločili, da tudi vas, starše, seznanimo z njimi in se skupaj odpravimo na pot učenja o varnosti na internetu.

Vabimo vas na predavanje za starše z naslovom VZGOJA ZA INTERNET, ki bo v četrtek, 3. marca 2022, ob 17.00 potekalo virtualno. Nanj se lahko pridružite s klikom na spodnjo povezavo.

Srečanje v aplikaciji Microsoft Teams

Pridružite se v računalniku ali spletni aplikaciji

Kliknite tukaj za pridružitev srečanju

Več informacij | Možnosti srečanja

 

Veseli bomo vašega odziva.

 

Vsebina predavanja (Vir: https://safe.si/delavnice-in-predavanja/predavanja-za-starse)
Kratka predstavitev aktualnih tem s področja zagotavljanja varnosti na internetu (60 minut)
– Pregled aktualnih družabnih omrežij (Instagram, Snapchat, Viber, Facebook, TikTok) in aplikacij, ki jih slovenski otroci in mladostniki najraje uporabljajo.
– Pregled aktualnih spletnih nevarnosti– predstavili vam bomo nekaj tipičnih spletnih prevar in tveganj, s katerimi se vi in vaši otroci redno srečujete pri uporabi interneta.
– Tvegano vedenje na spletu – otroci pogosto ne razumejo povezave med dejanji, ki jih naredijo na spletu, in posledicami, ki jih bodo za ta dejanja nosili tudi v »fizičnem« svetu. Seznanili vas bomo z vzorci neustreznega obnašanja otrok na spletu, posebno pozornost pa bomo posvetili neprimernim in škodljivim objavam, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu.
– Nasveti za lažje shajanje z internetom– ogledali si bomo, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognete spletnim tveganjem ter spoznali nekaj vzgojnih prijemov, ki jih lahko tudi sami uporabite v povezavi z otrokovo uporabo računalnika in drugih sodobnih tehnologij.
Pogovor s starši (do 30 minut)
– Po koncu predavanja boste starši predavatelju lahko zastavili vprašanja, povezana s spletnimi nevarnostmi in varno ter odgovorno rabo interneta.