V šolskem letu 2021/22 je v okviru Tedna možganov 2022, ki ga prireja društvo SiNAPSA, Slovensko društvo za nevroznanost, potekal osmi natečaj z naslovom Možgani in telo. Natečaj se je spogledoval s temo odnosa možgani – telo in zato kot naslovno metaforo uporabil kapitana ter ladjo. Učenci so za izhodišče izbrali eno od ponujenih 2 zgodb, ki so jo morali nato nadaljevati z osredotočenostjo na delovanje možganov, njihovo povezanostjo s preostalim telesom in seveda dodati lastno ustvarjalnost, izvirnost in domišljijo. Ustvarjali so lahko pisni ali likovni izdelek.
Z veseljem sporočamo, da je naša učenka Ana Udovič iz 9. b z besedilom Kovanec prejemnica nagrade, in sicer 2. mesta v kategoriji individualnih izdelkov 3. triade.
Vsi zmagovalci, njihovi mentorji in starši so vabljeni na slavnostno podelitev nagrad, ki se bo odvila v petek, 18. 3. 2022, ob 9. uri v Atriju ZRC SAZU. Na slavnostni podelitvi bodo nagrajenci prejeli nagrado in imeli priložnost predstaviti svoje delo.

V sklopu natečaja je nastal tudi likovni izdelek, ki so ga ustvarili Zala Zbačnik, Mark Antonij Intihar in Robi Jurca, vsi iz 9. b. Uvrstil se je v ožji izbor in bo zato razstavljen v prostorih, kjer bo potekal Teden možganov 2022 ter sklepna prireditev.

Vsem sodelujočim hvala za izkazano ustvarjalnost, nagrajenim pa iskrene čestitke!

Mentorica Silvestra Kotar