Dragi učenci in učenke, spoštovani učitelji in vsi ostali zaposleni,

bliža se najlepši čas v letu. Čas ko se spominjamo preteklosti in pričakujemo prihodnost. Tako ne smemo pozabiti na dan samostojnosti in enotnosti, zato dovolite, da vsem najprej voščim ob prihajajočem državnem prazniku, tebi, domovina Republika Slovenija, pa čestitam ob jubilejnem prazniku z mislimi:

Svečano stopamo tja, kjer naslednje leto bomo doma. In dom naj bo svetel in vesel, poln toplih objemov, prijaznih besed.
Da srečni in zdravi boste odhajali v svet, nato pa domov se vračali spet.

Z mojim povabilom na novoletni vrtiljak smo prispeli do trenutka, ko se bomo skupaj poslovili od starega leta, se ozrli nazaj po prehojeni poti in ponosno potegnili črto pod kopico uspehov, dosežkov in dejanj leta 2022. Čestitam nam za odlično sodelovanje, številne dosežke na različnih področjih in odmevne prireditve ter projekte. Naša šola je trdna, varna in izredno uspešna, takšna pa je predvsem zato, ker imamo izredne učitelje, marljive zaposlene ter vas, pridne učence – in to je dober razlog za današnje skupno veselje.

In ko že delamo ob novem letu obračun in načrte za naprej, se spomnimo tudi svojcev, prijateljev in ljudi v stiski; pomagajmo jim in vsem zaželimo prijaznejše ter pogumno leto 2023. Naj bo slednje polno upanja in plemenitih dejanj, pozitivnih sprememb ter notranjega zadovoljstva. Naj bo polno družinske sreče in iskrenih prijateljstev. Naj bo polno iskric v očeh in topline v srcu. Naj bo preprosto čudovito.

Naj se vsem nam uresničijo sanje, udejanjijo želje in izpolnijo pričakovanja. Z optimizmom se podajmo novim izzivom naproti, takim, ki bodo za seboj puščali same dobre in uspešne rezultate. Bodimo prijatelji in prijazni drug do drugega.

Naj bo leto 2023 harmonično, polno lepih melodij in zgodb.