Ob praznovanju dneva državnosti se moramo zavedati, da je Slovenija domovina vseh nas, naša največja vrednota, zato vam, dragi učenci, spoštovani starši in učitelji, voščim ob državnem prazniku; tebi, domovina Republika Slovenija, pa vzklikam vse najboljše!

Brez samostojne Slovenije ne bi bilo upanja za boljšo prihodnost. Brez lastne države bi bili odvisni od volje drugih, zato bodimo hvaležni za te čudovite koščke zemlje, gora in morja, ki sestavljajo našo raznoliko deželo, ki očara slehernika, ki zaide po njenih stezah. Spoštujmo vsakega, ki nas obišče ali mogoče celo ostane pri nas za vedno, četudi je drugačnih navad, vere ali barve kože. Bodimo odprtih rok za pomoč v stiski, saj si, kot je napisal Tone Pavček, prav vsak otrok zasluži živeti srečno življenje ter odrasti v odgovornega in solidarnega posameznika, ki bo dobroto delil naprej. Zato vedite, da smo:

VSI MI OTROCI ENEGA SVETA, KI
GRADIMO MOSTOVE PRIJATELJSTVA.
NI TREBA NAM BISEROV, NE ZLATA,
ŽELIMO SI PESMI PRIJATELJSTVA.

NAM DANO VARUJEMO,
DRUGAČNE SPOŠTUJEMO,                                                                                                       
NEZNANO SPOZNAVAMO,
RADIMO SKUPNI SVET.

Na zadnji šolski dan vam čestitamo ob uspešnem zaključku šolskega leta 2022/23!

Nekateri ste po šolski poti hodili zagnano in požrtvovalno, nekateri pa malo manj zagnano, a kljub vsemu po svojih najboljših močeh. Za nami je naporno in dinamično, vsebinsko bogato leto, prepleteno z odmevnimi dogodki, ki so nas povezovali in bogatili. Ogromno je bilo skupnih, uspelih akcij, doseženih uspehov, priznanj, projektov.

Zahvala za letošnje dosežke gre vam, dragi učenci, in vašim učiteljem, zato iskrene čestitke vsem mentorjem za dosežene rezultate.

Spoštovani učitelji, zahvaljujem se vam, da ste z ogromno strokovnega dela šolsko leto uspešno pripeljali do konca. Želim si, da z medsebojnim spoštovanjem in odprtim dialogom tudi v prihodnje razvijamo trdne temelje znanja.

Hvala tudi vsem ostalim zaposlenim, ki ste prispevali svoj kamenček v skupni mozaik naše šole.

Ob zaključku šolskega leta želim vsem učencem, staršem in zaposleni brezskrbno poletje, polno radosti, veselja, lepih dogodivščin in predvsem zdravja, da si odpočijete in se septembra srečamo polni novega zagona.

Ravnateljica, mag. Anita Knez