Dragi prvošolčki, dobrodošli! Danes ste prvič prestopili šolski prag, zato smo skupaj z vašimi starši še posebej ponosni na vas. Želim vam prijeten vstop v novo okolje, novo obdobje, kjer boste spoznavali šolske klopi, prvič zaslišali šolski zvonec in sklepali nova prijateljstva. Želim vam, da se boste na šoli počutili prijetno in varno ter vsako jutro z veseljem dvigovali šolske torbe.

Spoštovani starši prvošolcev, dobrodošli nazaj v šolo! Ne glede na to, ali ste danes prvič, drugič ali celo tretjič na šoli v vlogi starša prvošolca, si upam trditi, da je prvi šolski dan vedno nekaj posebnega. Pred vami so novi starševski izzivi. Dovolite mi, da vas ob tej priložnosti prosim, da po svojih najboljših močeh prispevate k varnemu prihodu in odhodu otrok v šolo in iz nje. Mi pa se bomo trudili, da bomo vašim otrokom šolo približali tako, da bodo vanjo radi hodili. Potrudili se bomo upravičiti vaše zaupanje v naše strokovno delo, ob tem pa bomo veseli tudi vaših pobud.

ravnateljica mag. Anita Knez

Z zgornjimi besedami je letošnje prvošolce nagovorila ravnateljica naše šole.

Na ta poseben dan so jih sprejeli učiteljici Vida in Tatjana, župan Občine Cerknice gospod Marko Rupar, Denis Avdič in Radio 1 ter skupinica tretješolcev, ki je zanje pripravila uprizoritev. Tako so bili prvošolci sprejeti uradno, ob tem pa se tudi zabavali in bili obdarovani. V njihovi čudovito pisani učilnici pa jih je pričakala tudi krasna “prvošolska” torta.

Prispevek Radia 94

Prispevek Radia 1 – video

Prispevek Radia 1 o njihovih obiskih na različnih slovenskih šolah.