V tednu od 16. do 22. septembra je potekal Evropski teden trajnostne mobilnosti. Letošnja tema so bile VARČNE POTI in s tem krepitev zavedanja, da imamo možnost namesto avtomobila izbirati oblike prevoza, ki so za okolje prijaznejše.

Na šoli smo ves teden izvajali različne aktivnosti.
Učenci 1. in 2. razredov so obnovili pravila za prečkanje ceste in hoje v prometu. Vadili so jih na sprehodu, prav tako pa so na to temo ustvarjali. Prebrali so pravljico Medvedek se uči voziti kolo in se pogovarjali o pomenu varnosti v prometu ter vplivu prevoznih sredstev na okolje.
Likovne izdelke so ustvarili tudi četrtošolci in petošolci. Prav tako so vsak dan pridno označevali svoj način prihoda v šolo in ugotavljali, v kolikšni meri so izbirali okolju prijaznejše oblike prevoza. Izkazalo se je, da največ učencev prihaja v šolo peš ali z avtobusom. Izpolnili so anketo o potovalnih navadah, ki jo je pripravila Občina Cerknica.
Učenci predmetne stopnje so o pomenu skrbi za okolje razmišljali pri angleščini in izdelali plakate, miselne vzorce ter celo družabno igro. V okviru športnega dne so se nekateri učenci odpravili peš od Kopra do Izole in nazaj.
Duh evropskega tedna mobilnosti pa se je razširil tudi med nekatere zaposlene, ki so se v tem tednu večkrat odločili za sopotništvo na poti v službo in iz nje.

Fotografije dejavnosti najdete TUKAJ.

Monika Derenčin