Prednovoletni čas pomeni veselje in smeh, zabavo in ples. Slovenci smo veseli ljudje, ki se znamo sprostiti in poveseliti. To veselje in prešernost sta nam bila položena že v zibel, ali kot pravi Ivan Cankar: »Veseli ljudje bodo živeli tod, pesem bo njih jezik in njih pesem bo vriskanje.« Čast domovini in radost ob prihajajočih čarobnih praznikih smo povezali v tenkočutno šolsko prireditev, na kateri ni manjkalo plesa, petja, izbranih besed in čisto prave čarovnije. Hvala vsem nastopajočim in njihovim mentorjem ter ravnateljici mag. Aniti Knez za njeno iskreno voščilo. Vabljeni, da si ga preberete, v nadaljevanju pa k ogledu utrinkov s proslave.

“Dragi učenci in učenke, spoštovani učitelji in ostali zaposleni; želim si, da ob dnevu samostojnosti in enotnosti našo domovino še posebej začutimo, jo spoštujemo, kajti Slovenija je domovina vseh nas, naša največja vrednota, zato vam iskreno voščim ob državnem prazniku. Brez samostojne Slovenije ne bi bilo upanja za boljšo prihodnost; brez lastne države bi bili odvisni od volje drugih, zato bodimo hvaležni za te čudovite koščke zemlje, gora in morja, ki sestavljajo našo raznoliko deželo.
Prav je, da v srcih ostanemo domoljubni, skrbimo za slovenski jezik, nadaljujemo, kar nam je bilo predano, in spoštujemo, da so mnogi dali življenje za vse, kar imamo danes – svobodo, mir, varnost, dom.
Ker pa so pred nami tudi najbolj čarobni prazniki v letu, si želim, da drug drugemu podarimo tisto, kar zares šteje – svoj čas in pozornost. Želim si, da ostanemo povezani ter da skupaj iščemo rešitve, kljub naši različnosti ali drugačni veroizpovedi.
Od starega leta se bomo poslovili s toplimi željami po miru, harmoniji in radosti ter z željo in veseljem, da bi tudi vnaprej uspešno sodelovali. Naj se torej praznični čas dotakne vsakega izmed vas, tako tu, v toplem ambientu naše šole, kot seveda doma, v zavetju vaših najdražjih. Izkažimo si povezanost med nami, sezimo si v dlani in si voščimo vse dobro. Naj nas še naprej vodi strpen dialog, spoštovanje, medsebojno učenje, prijazna beseda in nove priložnosti. Ustvarjajmo skupne zgodbe, ki bodo ostale večne.
In ne pozabite, s prijazno besedo, nasmehom in toplo dlanjo lahko delamo čudeže! Naj se jih v letu 2024 zgodi čim več. Srečno!”