V ponedeljek, na materinski dan, se je v jedilnici šole zgodil dogodek, ki je bil veliko več kot koncert – obiskala nas je znana primorska pevka popularne glasbe Anika Horvat. Le kdo ne pozna njene »zimzelene« Lahko noč, Piran? Vsi prisotni smo lahko več kot uro uživali v njenih znanih in malo manj znanih pesmih, ki jih je zavzeto ter z velikim žarom na kitari spremljal Lean Luigi Kozlar.

Koncert se je začel z železno Mamica je kakor zarja, ki so jo vsem prisotnim, med katerimi je bil tudi župan, g. Marko Rupar s soprogo, zapeli OPZ Mulčki, v katerem so združeni pevci 1., 2. in 3. razredov matične ter podružnične šole. Naši mali sončki so skupaj z Aniko postali OPZ Okarina, kjer prepevajo učenci 3., 4. in 5. razredov. Na morje, med Valove in Do roba in še čez pa smo odšli z MPZ Okarina, v katerem pojejo naše najstarejše pevke. Na prireditvi so bili tudi g. Sandi Curk s soprogo in dolgoletna zborovodkinja naših šolskih pevskih zborov, ga. Danica Štefančič.

Anika je s svojo neverjetno energijo in dobro voljo ter profesionalnostjo pričarala čarobnost večera, saj je vseskozi povezovala učence s publiko in celo uspela prepričati mamice v dvorani, da so skupaj z njo zapele nepozabni Piran. Vsem nam je ob odhodu pustila košček svojega velikega srca z obljubo, da se zagotovo vidimo spet naslednje leto. (Foto: Ljubo Vukelič)