Pozdravljeni,

sporočam še nekaj zadnjih informacij v zvezi s kolesarskim izpitom.

Starši in učenci ste bili seznanjeni z izpitno traso (zemljevid in navodila, ki ste jih dobili pri Alpodu). Kot smo se dogovorili, z otroki vsaj petkrat prevozite pot in se podpišite na zadnjo stran lista. Izpolnjen dnevnik voženj morajo učenci prinesti na izpitno vožnjo.

Prilagam povezavo do videoposnetka, na katerem še praktično prikažem vožnjo po izpitni trasi. https://www.youtube.com/watch?v=q2bjOlrK5JQ

Izpitna vožnja bo potekala v nedeljo, 26. 5. 2024, ob 9.00. V primeru slabe vremenske napovedi bomo izpit prestavili za en teden (na 2. 6. 2024). Obvestilo o morebitni odpovedi bom objavila na šolski spletni strani.

IZPITNA VOŽNJA, 26. 5. 2024
Učenci v vašem spremstvu pridejo do šole. Če pridete z avtomobilom, parkirate na parkirišču ob telovadnici, nato pa skupaj z učenci pridete do glavnega igrišča (tam vas bom pričakala jaz). Prosim, da na lokacijo pridete vsaj 15 minut pred začetkom, torej najkasneje ob 8.45.

Učenci na izpit prinesejo izpolnjen dnevnik voženj. Imeti morajo kolo z vso obvezno opremo (morebitne manjkajoče stvari so razvidne iz poročila o pregledu kolesa).

Nekaj staršev, ki boste prisotni na izpitu, naprošam, da s seboj prinesete odsevne brezrokavnike (npr. avtomobilske), da se boste postavili ob cesti in tako opozarjali voznike na potek kolesarskega izpita. Že vnaprej hvala za pomoč.

Učenci, ki bodo uspešno opravili izpitno vožnjo, bodo v roku nekaj dni prejeli kolesarsko izkaznico. Zanjo potrebujem fotografijo – informacija za tiste, ki je niso še prinesli.

Učenci lahko samostojno vozijo v prometu po prejetju kolesarske izkaznice. Seveda je predvsem na začetku še vedno dobrodošlo spremstvo staršev ali druge odrasle osebe.

Zahvaljujem se vam za sodelovanje in podporo pri izpeljavi celotne priprave na kolesarski izpit. V primeru dodatnih vprašanj sem na voljo.

Lep pozdrav
Monika Derenčin