Nekaj manj kot 30 nadobudnih petošolcev in šestošolcev se je že od januarja pridno pripravljalo na opravljanje kolesarskega izpita. Najprej so vestno obiskovali predavanja, na katerih so spoznavali prometna pravila, prometne znake in druge informacije, ki jih morajo poznati udeleženci v prometu. Po opravljenem teoretičnem delu izpita je sledila vaja na spretnostnem poligonu. Tam so pokazali veliko mero spretnosti in natančnosti ter tako uspešno prevozili večino ovir. Ko so dokončno uredili obvezno opremo kolesa, so bili pripravljeni za vajo na cesti, ko so lahko pridobljeno znanje uporabili v praksi.

V nedeljo, 26. 5. 2024, je sledilo še zadnje dejanje — izpitna vožnja. Seveda je bilo prisotne malce treme, predvsem pa je bilo čutiti pričakovanje in navdušenje nad tem, da so sedaj tako blizu zastavljenemu cilju. Z veseljem sporočam, da so vsi učenci, ki so se izpitne vožnje udeležili, to uspešno opravili. Po prejemu kolesarskih izkaznic bodo tudi “uradno” kot kolesarji postali samostojni udeleženci v prometu.

Za uspešno organizacijo in izvedbo kolesarskega izpita se zahvaljujem policistu g. Jožetu Grajšu, članom ZŠAM Cerknica in staršem, ki ste pomagali umirjati promet med izvedbo izpitne vožnje.

Mladim kolesarjem želim srečno in predvsem varno vožnjo!

Monika Derenčin,
mentorica izvajanja kolesarskih izpitov na OŠ Rakek