V torek, 28. 5. 2024, je v kulturnem domu Cerknica zvonko prepevala množica mladih grl, ob tem so donele kitare, zvenele klaviature, ritem pa dajale bobnarske paličice. In nad vsem tem je budno, strumno in suvereno bdela in svoje varovance odlično vodila izjemna zborovodkinja in mentorica glasbenih zasedb, gospa Tanja Avsec. To je bil namreč zaključni koncert glasbenih skupin osnovne šole ‘Jožeta Krajca’ Rakek!

Na čisto pravem koncertnem večeru sta nas z blagozvočnimi pesnitvami o pomenu in globinah prijateljstva od skupine do skupine vodila povezovalca prireditve Marija Radić in Urban Katern pod mentorstvom gospe Silvestre Kotar. Pester glasbeni program, v katerem smo lahko slišali tako tradicionalne in narečne pesmi kot sodobne, na igriv in izviren, udaren način interpretiranih pesmi, so izvajali otroški pevski zbor 1. in 2. razred s podružnično šolo Unec, otroški pevski zbor Okarina, v katerem prepevajo učenci in učenke 3.–5. razreda, učenci izbirnega predmeta ansambelska igra pod imenom No name (band) in mladinski pevski zbor Okarina ter učenke solistke. Mlajše zasedbe so poslušalce očarale, starejše pa poslale kri po žilah, da so težko mirno sedeli ob legendarnih melodijah. Naše učence je na klavirju spremljala korepetitorka Iomi Babuder Briški. Program sta dopolnili tudi učenki na klavirju štiriprstno, Ela Zadnikar in Luša Obranovič Kovšca, ter sodelavka naše šole, sopranistka Lucija Mekina z interpretacijo pesmi Poletna noč – prvič solo, za zaključek koncerta pa z vsemi pevci in dvorano!

Gospa ravnateljica, mag. Anita Knez, je učence med nastopom spremljala z navdušenjem, jih na koncu koncerta na odru javno zelo lepo pohvalila, se jim zahvalila za krasen večer ter jim obljubila zabaven izlet na morje še pred koncem šolskega leta, v novem šolskem letu pa nastop s popularno zasedbo Maraaya na Miklavževem koncertu v naši športni dvorani.

Vsem sodelujočim se iskreno zahvaljujemo za vložen trud in se veselimo naslednjih nastopov.

Povezava na fotografije.