Nacionalni projekt Jezik – kultura in tradicija je v devetih letih postal tradicionalen in prepoznaven v slovenskem prostoru, sploh pa med Unescovimi osnovnimi in srednjimi šolami. Njegova vloga je promocija tujih jezikov ter kulture naroda tujega jezika z namenom spoštovati in negovati vrednote kulturne dediščine tujih, kakor tudi lastnega/maternega jezika.

Na naši šoli smo ob evropskem dnevu jezikov pripravili prireditev, na kateri so naši učenci nastopili z interpretacijami poezije, petja in plesa ter skeči v tujih jezikih. Ob tem je vse učence, ki so si predstavo ogledali, nagovorila tudi gospa ravnateljica, mag. Anita Ivančič, ter poudarila pomen učenja tujih in lastnega jezika. Po prireditvi smo izbrali učence za nastop na prireditvi, ki jo vsako leto pripravi nosilka UNESCO nacionalnega projekta Jezik, kultura in tradicija v Sloveniji, Gimnazija Škofja Loka. 

Osrednja prireditev je bila 15. oktobra v Sokolskem domu v Škofji Loki. Učenki 9. razreda, Ivona Čergarska in Ina Hiti Stražišar, sta nastopili med dijaki in učenci  16 srednjih in osnovnih šol iz različnih koncev Slovenije. Ivona in Ina sta s svojo interpretacijo pesmi Toše Proeskega Nemaš ni blagodaram, ob spremljavi s flavto, gledalce navdušili in predstavili našo šolo.

img_5229