V ponedeljek, 16. oktobra, nas je na šoli v sklopu programa sodelovanja s slovenskimi osnovimi šolami obiskal gospod David Gallagher, vodja oddelka za regionalno varnost na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani. Učencem osmega in devetega razreda je predstavil različne službe, ki delujejo na veleposlaništvu in povabil učence, da so se preizkusili v njihovih vlogah ter skupaj reševali aktualne probleme. Učenci, ki so sodelovali, so se ob vzpodbudah prav dobro znašli, predvsem pa bili zelo pogumni in zagotovo bolje razumeli, za kaj vse je zadolženo veleposlaništvo in kako deluje.

Gospod Gallagher je ob vprašanjih učencev povedal, da je službovanje v naši državi prijetno in ni tako naporno, kot je lahko v kakšni drugi državi ali na kriznih območjih. Pohvalil je varnost v naši deželi, prijaznost in lepoto dežele. Pošalil se je na račun kolesarjev v Ljubljani, ki da so prav ogrožujoči, nekaj izkušenj pa so zaposleni na veleposlaništvu imeli tudi s krajo – kolesa, mobilnega telefona in podobno. Povedal je tudi, da je z družino nastanjen na obrobju Ljubljane in da je za stanovanje za zaposlene diplomate vselej poskrbljeno vnaprej.

Učence je pozdravil tudi Nick, marinec ameriške vojske, in podelil svoje življenjske izkušnje s službovanjem po različnih državah. Učenci so bili navdušeni nad njegovo telesno pripravljenostjo in potrdil je, da marinci vsak dan resno trenirajo.

Prijetno smo poklepetali tudi s predstavnikom službe za stike z javnostjo, ki je poskrbel za fotografije, ki bodo vidne na spletni strani U.S. Embassy Ljubljana in njihovi Facebook strani.

Predstavnike ameriškega veleposlaništva je pozdravila tudi gospa ravnateljica in jim v znak hvaležnosti za obisk  izročila darilce.

Upamo, da nas bodo v prihodnjih letih še kdaj obiskali podobni gostje, saj takšna izkušnja popestri in osmisli učenje tujega jezika.

Fotografije: https://photos.app.goo.gl/wahjcQorl4KIkXvh1