V petek, 16. novembra 2018, bomo sedmič obeleževali dan slovenske hrane, ki ga je vlada razglasila leta 2012. Na ta dan poteka tudi projekt Tradicionalni slovenski zajtrk (letos že osmi po vrsti), ko imajo otroci v osnovnih šolah in vrtcih zajtrk z živili iz lokalnega okolja. Letos bo v ospredju pomen zdravih tal za pridelavo varne in kakovostne hrane.

Zavedati se moramo namreč, da je  ob vsakem grižljaju sočnega jabolka, slastnega kruha z medom in maslom, ob vsakem požirku mleka naša odlična domača hrana pridelana na zdravih slovenskih tleh. Ohranimo jih za prihodnje rodove!

Ta dan bomo obeležili tudi na naši šoli.

Učenci bodo imeli prvo šolsko uro tradicionalni slovenski zajtrk, ki vključuje jabolko, med, maslo, črni kruh in mleko. Vsa živila bodo slovenskega izvora, med pa so nam podarili domači čebelarji. Po zajtrku bomo spregovorili nekaj besed o pomenu zajtrka in lokalno pridelane hrane ter zapeli Slakovega »Čebelarja«.

Učencem od 1. do 3. razreda bo  učiteljica Brigita Modic, sicer tudi sama čebelarka, spregovorila o življenju in pomenu čebel za človeka.

Po zajtrku bomo nadaljevali z delom  v okviru tehniškega dneva.

Učenci 6. – 9. razreda bodo ustvarjali v 10 različnih delavnicah na temo slovenskega zajtrka in zdrave prehrane.

Vodja šolske prehrane: Marija Opeka