Pretekli teden (od 24. 5. 2021 do 28. 5. 2021) smo na šoli obeležili teden umetnosti v šoli, ki poteka v okviru svetovnega UNESCO tedna umetnosti. Čeprav se učenci naše šole z umetnostjo srečujejo dnevno – v šolski jedilnici so vedno razstavljeni izdelki učencev predmetne stopnje, učenci so vključeni v umetniške izbirne predmete, hkrati pa tudi v pouk pogosto vključimo umetniške vsebine, smo učence v tem tednu še posebej opozorili na pomen umetnosti v življenju posameznika in jih spodbujali k temu, da umetnost poiščejo v svojih vsakdanjih aktivnostih.

Nekaj umetniških utrinkov:

Učenci 1. a so se v okviru kulturnega dneva prelevili v umetnike in naslikali Cerkniško jezero.

                 

         

Učenci 2. a tokrat niso likovno ustvarjali, ampak so se pri urah športa naučili dva plesa, in sicer Ob bistrem potoku je mlin in Šuštar polko. Ob plesu so uživali, spoznali nekaj novih izrazov in se seznanili z življenjem naših prednikov v naši domovini.

        

Učenci 5. a so razmišljali o pozitivnih lastnostih drug drugega. Vsak učenec je obrisal svojo roko in vanjo zapisal svoje ime. Roke so prilepili na večji plakat, potem pa so ostali učenci sošolcu na obrisano roko zapisali pozitivne lastnosti, ki jih opažajo pri njem. Ugotovili so, da so razred prijaznih, zabavnih in ”kul” posameznikov, ki so si med seboj različni, a hkrati tudi zelo podobni.

V 8. b so že pred tednom umetnosti raziskovali globalne probleme in svoja spoznanja zapisali na plakate, ki so jih v tednu umetnosti razstavili v šolski jedilnici.