V septembru smo z učenci 8. razredov izvedli naravoslovni dan Križna jama. Obiskala nas je ga. Eva Lavsegar iz čistilne naprave v Dolenji vasi. Pokazala nam je, kako se v čistilnih napravah prečisti voda. E. Lavsegar je pripravila simulirane vzorce odpadne vode, katere so učenci tudi prečistili. Štirinajst dni pred pričetkom naravoslovnega dne so prejeli navodila, kaj bodo počeli na dan izvedbe. Učenci so morali sami raziskati, katere pripomočke in snovi prinesti od doma, da bi kar najbolje očistili simulirano odpadno vodo. Bili so zelo uspešni. Ogledali smo si tudi čistilno napravo in Križno jamo. V Križni jami smo se po prvem jezeru tudi popeljali s čolnom.

V decembru je v okviru projekta Evropa v šoli pod mentorstvom Silvestre Kotar potekal šolski pesniški natečaj z naslovom Bodi poet slovenskih besed, jih v rime ujemi in nagrado prevzemi. Na tematiko o vodi so se razpisali trije učenci iz 9. b in en učenec iz 7. a.

V januarju pa  smo pri izbirnem predmetu poskusi v kemiji analizirali štiri vzorce vode (dva vzorca izpod pipe in dva vzorca ustekleničenih voda). Z učenci smo ugotovili, da v našem kraju pijemo zelo čisto vodo.

V marcu smo z učenci izbirnega predmeta kemija v življenju pripravili še tornado v steklenici in druge zanimive poskuse z vodo ter jih razstavili  v večnamenskem prostoru. Utrinki.

Pripravila: Anita Šen