Ob praznovanju jutrišnjega praznika – dneva državnosti,  se moramo zavedati, da je Slovenija domovina vseh nas. Naša dolžnost je, da se vsak dan trudimo reševati zahtevna vprašanja, ki jih rojeva čas, v katerem živimo, ne pa si pred njimi zatiskati oči. Bolj kot kdaj prej, danes potrebujemo v prihodnost usmerjeno razmišljanje.

Brez samostojne Slovenije ne bi bilo upanja za boljšo prihodnost. Brez lastne države bi bili odvisni od volje drugih.

Smo samostojna država, kar ni samoumevno in za kar se prav ta trenutek nekje še vedno borijo. Ne daleč od nas. Zato moramo biti hvaležni za te čudovite koščke zemlje, gora in morja, ki sestavljajo našo raznoliko deželo, ki očara slehernika, ki zaide po njenih stezah. Spoštujmo vsakega, ki nas obišče ali mogoče celo ostane pri nas za vedno, četudi je drugačen, mogoče drugačnih navad, vere ali barve kože. Bodimo odprtih rok za hudo, ki vsak čas prizadeva na milijone otrok, kot je napisal Tone Pavček, saj si prav vsak otrok zasluži živeti srečno življenje ter odrasti v odgovornega in solidarnega posameznika, ki bo dobroto delil naprej.

Zato vedite, da smo

VSI MI SMO OTROCI ENEGA SVETA, KI
GRADIMO MOSTOVE PRIJATELJSTVA.
NI TREBA NAM BISEROV, NE ZLATA,
ŽELIMO SI PESMI PRIJATELJSTVA.

NAM DANO VARUJEMO,
DRUGAČNE SPOŠTUJEMO,
NEZNANO SPOZNAVAMO,
GRADIMO SKUPNI SVET.

Ob zaključku šolskega leta vsem učencem, staršem in zaposlenim želim brezskrbno poletje, polno radosti, veselja, lepih dogodivščin ter predvsem zdravja.

Želim vam dolgo in vroče poletje, mag. Anita Knez

Foto utrinki: Pozdrav poletju, zaključna prireditev